zapri Na spletnih straneh Fertilup.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah. (več)
FertilUp® skrbi za vašo plodnost že od leta 2012. Najvišja nemška kakovost. 

Info kotičekNeplodnost je postala resna težava sodobne družbe, o kateri se nerado govori. Moderna družba ter hiter življenjski stil botrujeta manjši skrbi za zdravje ter kasnejšemu odločanju za družino, s tem pa se tudi vzroki neplodnosti mnogokrat skrijejo in težave prepoznavajo prepozno.

Neplodnost je še vedno tabu tema, kar pričajo številne zgodbe ljudi. 
Žal so pari na tej poti največkrat sami, umaknjeni vase, zato doživljajo hude stiske, ki negativno vplivajo na njih in okolico. Neplodnost pari ponavadi delijo samo v najožjem in najbolj intimnem krogu. Vzrok temu je dejstvo, da pari neplodnost pogosto doživljajo kot da gre za nekaj "kar se je zgodilo samo njima". Vendar temu ni tako, saj ima skoraj vsak peti par v Sloveniji težave z neplodnostjo. Uradna medicina neplodnost definira kot bolezen, za vsak par, ki se s tem sooča, pa je predvsem izziv, kako obdržati zdrav partnerski odnos, najti pravi način reševanja težav ter z majhnimi spremembami priti do cilja – zdrave nosečnosti.

Prevečkrat se pari težav zavedajo prepozno.
 Svetujemo vam, da ste na neplodnost pozorni že v začetku obdobja, ko se odločate o otroku. 
Prvi korak lahko stori moški in sicer z analizo semena oz. spermiogramom, ki je najpomembnejši pregled pri moškem ter ženska s pregledom pri svoji ginekologinji. Pri moškemu se z analizo ugotavlja predvsem število spermijev, morfologija oz. oblika ter gibljivost spermijev. Kar v 30% primerov je razlog za neplodnost namreč na strani moških (v 30% primerov na strani žensk in v 40% primerov na strani obeh partnerjev), česar se moški neradi zavedajo. Ženske lahko veliko naredijo z rednimi ginekološkimi pregledi ter spremljanjem svojega telesa. Pomemben je predvsem urejen menstrualni cikel vsak mesec in ovulacija, pravilno delovanje ščitnice ter da se z zdravnikom pogovorimo o vseh izrednih bolečinah ter krvavitvah, ki se dogajajo.

Stroka sicer neplodnost opredeljuje kot nezmožnost zanositve ženske po dvanajstih mesecih rednih spolnih odnosov (op. dvakrat, trikrat tedensko) brez zaščite.

Svetujemo vam, da ne čakate. 


KAKO LAHKO SAMI VPLIVAMO NA IZBOLJŠANJE PLODNOSTI

neplodnost Nasveti za ženske: 

Urejeno hormonsko ravnovesje se kaže v rednem menstrualnem ciklu, z redno in predvidljivo ovulacijo, kjer se sprosti zdravo jajčece.

 • POZNAJ SVOJE TELO. Redno spremljajte svojo ovulacijo in preverite, če imate reden menstrualni cikel. 
 • ZDRAV ŽIVLJENJSKI STIL. Uživanje čim več sadja in zelenjave ter slediti zdravim smernicam prehranjevanja, uravnavanje stresa ter dovolj spanja, prenehanje kajenja,  konzumiranje alkohola v zmernih mejah itd.
 • REDNO OBISKUJTE SVOJEGA GINEKOLOGA. 
 • NE ČAKAJ IN ZAČNI UŽIVATI FertilUp za ženskeFertilUp za ženske je sestavljen iz optimalne kombinacije folne kisline, vitaminov in mineralov, ki imajo dokazano vlogo pri plodnosti, uravnavanju delovanja hormonov ter ščitnice in hkrati prispevajo k delovanju imunskega sistema.

neplodnost Nasveti za moške:

Samo zdrava semenčica (prave oblike, dovolj hitra in morfološko zdrava) lahko oplodi jajčece.

 • OPRAVI SPERMIOGRAM. Z napotnico izbranega zdravnika ali ginekologa ga lahko opravite šele po 12 mesecih neuspešne zanositve, zato vam svetujemo obisk privatne ordinacije. 
 • ZDRAV ŽIVLJENJSKI STIL. Uživanje čim več sadja in zelenjave ter slediti zdravim smernicam prehranjevanja, uravnavanje stresa ter dovolj spanja, prenehanje kajenja,  konzumiranje alkohola v zmernih mejah itd.
 • IZOGIBAJ SE SEGREVANJU SVOJIH MOD. Višja temperatura namreč negativno vpliva na razvoj semenčic (široko spodnje perilo, odsvetujemo savne, kolesarjenje in kopanje v jacuzziju)
 • NE ČAKAJ IN ZAČNI UŽIVATI FertilUp za moškeFertilUp za moške je sestavljen iz optimalne kombinacije vitaminov in mineralov, ki imajo dokazano vlogo pri plodnosti, uravnavanju hormonov ter nastajanju semenčic in hkrati prispevajo k delovanju imunskega sistem.


Opozorilo: Semenčica zori približno 3 mesece, kar pomeni, da so rezultati zdravega življenja in uporabe prehranskega dopolnila FertilUp za moške vidnejši po 3 mesecih. Zato svetujemo konsistenco in redno uživanje FertilUp za moške.


KLJUČNI VZROKI ZA ŽENSKO NEPLODNOST in kako lahko FertilUp pomaga


neplodnost Motnje ovulacije

Če imate motnje ovulacije in nepravilen cikel, je načrtovanje nosečnosti lahko pravi izziv. Zelo očiten problem je, kako definirati dan ovulacije, poleg tega pa imajo ženske z motnjami ovulacijo manj pogosto kot je normalno ali je sploh nimajo. Pogosto je le-to  zgolj posledica porušenega hormonskega neravnovesja. 

Preden se zatečete k zdravilom za večanje plodnosti, je naš nasvet, da poskusite najprej s FertilUp-om, ki je posebej priljubljen pri ženskah z neurejenim menstrualnim ciklom. Mnenja strank ter študije kažejo, da sestavine v prehranskem dopolnilu FertilUp urejajo cikel ter hormonsko ravnovesje in pomagajo pri doseganju nosečnosti.

neplodnost Policistični jajčniki (PCOS)

Sindrom policističnih jajčnikov (PCOS) in neplodnost sta pogosto močno povezana. Tudi za PCOS je značilno hormonsko neravnovesje, ki se kaže v motnjah ovulacije. Znaki PCOS se kažejo kot ciste na jajčnikih, vpliva pa tudi na neredne menstruacije, prekomerno poraščenost telesa in debelost.

Tudi za ženske s PCOS je FertilUp pokazal odlične rezultate kot prehransko dopolnilo, saj temelji na uravnavanju ključnih reproduktivnih hormonov (FSH, estrogen, progesteron itd) in urejanju menstrualnega ciklusa. Ženske poročajo, da so po jemanju FertilUp-a dosegle reden cikel, redno ovulacije, zmanjšale so se menstrualne bolečine, ponekod pa je prišlo tudi do nosečnosti po naravni poti.

neplodnost Endometrioza

Endometrioza se razvije, ko se majhni koščki tkiva iz notranje maternične sluznice (imenovan endometrij) premaknejo navzgor po jajcevodih in se namestijo v in okoli organov, ki se nahajajo v trebušni votlini, vključno z jajčniki, jajcevodi, danko ter mehurjem.

Nekatere ženske jo čutijo kot hude menstrualne krče, kronične bolečine v križu ali medenici, bolečine med spolnim odnosom ali boleče uriniranje med menstruacijo, nekatere pa se je ne zavedajo, dokler zdravnik ne postavi diagnoze. Na žalost idealnih zdravil za zdravljenje endometrioze ni. Nekateri priporočajo nosečnost, saj naredi daljši premor v menstrualnem ciklu, vendar je prav zaradi endometrioze zanositi tako težko. Vsa zdravila temeljijo na principu, da spravimo telo v stanje nosečnosti ali pa menopavze.

FertilUp za ženske ni zdravilo, ki bi odpravilo endometriozo, pomagalo pa vam bo do nosečnosti.

neplodnost Ostali dejavniki zaradi katerih je zanositev težja so še; starost ženske, razvojne nepravilnosti maternice, miomi, spolno prenosljive bolezni, sistemske bolezni (sladkorna bolezen, obolenja ščitnice) in uporaba močnih zdravila (antidepresivi, steroidi).KLJUČNI VZROKI ZA MOŠKO NEPLODNOST in kako lahko FertilUp pomaga

  
neplodnost  Moška neplodnost se izraža skozi količino semenčic (nad 20 milijonov/mL), njihovo gibljivost (najmanj 50%) ter obliko oz. morfologijo

Vse to se jasno pokaže pri spermiogramu, ki služi za analizo semena. Več kot je semenčic v ejakulaciji, bolj kot so gibljive ter pravilnih oblik lažje bodo prišle do jajčeca in ga oplodile. Moška neplodnosti je  vzrok za težjo zanositev v približno tretjini primerov.

Na neplodnost vplivajo tako zdravstveni dejavniki kot tudi dejavniki iz okolje ter življenjski stil posameznika. Med zdravstvene razloge štejemo:

 • varikokele (razširjenje venskega pleksusa, ki testise oskrbuje s krvjo),
 • okužbe (spolno prenosljive bolezni),
 • težave pri ejakulaciji (retrogardna ejakulacija, ki pomeni izliv semenske tekočine v mehur),
 • motnje v spuščanju moda
 • hormonska neravnovesja
 • kromosomske nepravilnosti
 • celiakija (občutljivost na gluten)
 • operacije itd.

Zelo pogosto je vzrok za neplodnost prav v življenjskem stilu in vplivih okolja. Moderen in posledično manj zdrav način življenja ima velik vpliv na kvaliteto semenčic, predvsem pa:

 • temperatura (pogosta uporaba saune, tesna oblačila, redno sedenje itd.)
 • kemikalije (pesticidi, herbicidi itd.)
 • prisotnost estrogena v prehrani
 • sevanje
 • konzumiranje alkohola
 • kajenje
 • debelost
 • stres


FertilUp za moške je zasnovan tako, da pomaga izboljšati število spermijev, kot tudi gibljivost in morfologijo. Vsebuje vse ključne vitamine, antioksidante, minerale in zelišča, ki dokazano povečujejo število semenčic in njihovo gibljivost. Prve spremembe boste videli že po enem mesecu, izboljšalo pa se bo tudi splošno počutje ter libido.FERTILUP IN UMETNA OPLODITEV:


V primeru, da je razlog za neplodnost (tudi) na strani moškega, vam bodo specialisti svetovali umetno oploditev (znotraj ali zunajtelesno). Zunajtelesna oploditev je temeljna metoda oploditve z biomedicinsko pomočjo, s katero zaobidemo jajcevode, moške in ženske spolne celice pa združujemo zunaj telesa.

Vredno je poskusiti vse možnosti za zanositev po naravni poti
Na srečo obstaja rešitev - poleg zdravega načina življenja vam svetujemo, da poskusite s 3-mesečnim uživanjem FertilUp-a. Umetna oploditev je namreč zadnja opcija, ki je predvsem za žensko telo naporen postopek, ki vključuje številne krvne preiskave, številne injekcije in močna zdravila. Ravno zato se številni pari pred umetno oploditvijo odločajo za naravno pot s prehranskim dopolnilom FertilUp. Preverite mnenja zadovoljnih strank.

V primeru, da se z neplodnostjo soočate že dalj časa in ste se po nasvetu zdravnikov vseeno odločili za postopek umetne oploditve (IVF), vam priporočamo, da posebno pozornost namenite tudi kvaliteti spermijev, ki je eden izmed ključnih dejavnikov za uspešno oploditev in transfer. Svetujemo vam, da se partner pred in med postopkom odloči za zdrav način življenja in redno uživa FertilUp za moške. Negativen rezultat umetne oploditve je vedno zelo boleč, zato je vredno narediti vse, kar je v naši moči.VEČ O NEPLODNOSTI:
 • Spletna stran Reprodukcija.si (Klinični oddelek za reprodukcijo / Ginekološka klinika, Univerzitetni klinični center Ljubljana)
 • Spletna stran Neplodnost.si 

Vse pravice so pridržane © 2012 - 2022 Sign in
Izdelava: MMstudio