Hitra dostava in brezplačna poštnina nad 49 €
Hitra dostava in brezplačna poštnina nad 49 €

Kdaj govorimo o neplodnosti?


O neplodnosti govorimo, ko pri paru ne pride do zanositve po enem letu rednih, nezaščitenih spolnih odnosov.  Kaj so vzroki in kaj lahko naredimo sami?


O neplodnosti govorimo, ko pri paru ne pride do zanositve po enem letu rednih, nezaščitenih spolnih odnosov. Okoli neplodnosti je še vedno veliko sramu in strahu, kljub temu, da se s težavami pri zanositvi sooča že vsak 6 par. Pri tem lahko rečemo, da ima približno enak odstotek  težav ženski ali moški dejavnik  - približno (40% vsakega) in okoli 20% nepojasnjene neplodnosti.

Vzroki neplodnosti:

1. Težave s spermiji ali jajčniki: 
Motnje v količini ali kakovosti sperme pri moških ali ovulacijske motnje pri ženskah lahko vplivajo na sposobnost zanositve.

2. Fizične motnje /poškodbe reproduktivnih organov : 
Poškodbe reproduktivnih organov, endometrioza ali oviranje jajcevodov lahko ovirajo potovanje jajčeca ali sperme.

3. Hormonsko neravnovesje: 
Neravnovesje hormonov lahko vpliva na ovulacijo in s tem na možnost zanositve. Če ni hormonsko ravnovesje urejeno, se to odraža v nerednem ciklu in/ali  neredni in odsotni ovulaciji. Brez ovulacije, kjer se sprosti jajčece, ni možno zanositi.

4. Starost: 
S staranjem se plodnost zmanjšuje, zlasti po 35. letu.

5. Življenjski slog: 
Kajenje, prekomerno uživanje alkohola, prekomerna teža ali izpostavljenost toksinom lahko vplivajo na plodnost.


Neplodnost in starost ženske:

Za tiste, ki se soočajo s težavami neplodnosti, je prvi korak pogovor z ginekologom, ki opravi preglede krvi in ultrazvok. Pomemben podatek je tudi starost ženske in obdobje, koliko časa se že trudita zanositi. 

Starost ženske je pomembna, ker plodnost z leti upada. Če je ženska starejša od 35.let, se smatra neplodnost že po 6 mesecih poskušanja. Pri mlajših ženskah se ponavadi počaka 12 mesec. V tem času lahko par naredi marsikaj za boljšo plodnost na naraven način predvsem s prehrano in zdravih življenskim slogom.


Kaj je prvi korak, ko vama ne uspe?

Ključno za zanositev je ovulacija in zdrave semenčice. Pomembno je, da ženska pozna svoj cikel, da je reden in ve, kdaj ima ovulacijo. Planiranje spolnih odnosov na plodne dni je namreč eden pomembnejših korakov. Na plodnost vpliva poleg starosti ženske tudi telesna teža, hormonske težave, preveč stresa in premalo spanja. 

Z ureditvijo bolj zdravega življenjskega načina je tudi večja možnost za urejeno hormonsko ravnovesje in urejen cikel. In posledično lažjo zanositev.

Za moške je prvi korak k odkrivanju vzroka za težave pri plodnosti spermiogram, ki pokaže število, način gibanja in obliko semenčic.


Izdelki FertilUp so namenjeni tistim, ki bi radi svoje telo pripravili na zanositev, izboljšali plodnost ali se trudijo že nekaj časa zanositi in jim ne uspe. 

 FertilUp za ženske je namenjen uravnavanju hormonskega ravnovesja (cikel ter ovulacija) in prispeva k dvigu plodnosti (cink). Vsebuje ključne sestavine, ki dokazano pripomorejo k večji plodnost ter splošnemu zdravju (vitamini C, D3, B). Vsebuje tudi že folno kislino, ki se svetuje v mesecih pred zanositvijo. 

FertilUp za moške se osredotoča na moško plodnost (cink) ter kakovost semenčic (selen), vpliva na proces zorenja semenčic -  spermatogenezo.   Priporočeno obdobje uživanja je vsaj 2-3 mesece, saj sam proces zorenja semenčic traja kar 72-90 dni.


Priporočamo tudi



  • 3x FertilUp za moške + 3x Omega-3
    3-mesečni paket (90 dni)
    rating
    164,70€  135,95€
    Naroči
  • 3x FertilUp za ženske + 3x Omega-3
    3-mesečni paket (90 dni)
    rating
    164,70€  135,95€
    Naroči
  • FertilUp za ženske + Omega-3
    1-mesečni paket (30 dni)
    rating
    54,90€  49,95€
    Naroči
  • FertilUp za moške + Omega-3
    1-mesečni paket (30 dni)
    rating
    54,90€  49,95€
    Naroči
  • Fertilup za oba
    FertilUp za moške & FertilUp za ženske
    rating
    65,90€  58,65€
    Naroči
Slide right
Slide left

Stopite v stik z nami Arrow down


Pošlji
Izdelava: MMstudio
Payments Secure
InfinivitFertilupFemisolHemosens
Zapri zapri Na spletnih straneh FertilUp.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.